Pogled na mestece Limone sul Garda
Italija,  Mesta & vasi

Najboljše stvari, ki jih morate početi v Limone sul Garda (Gardsko jezero)

Gardsko jezero je največje jezero v Italiji in je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih točk v severnem delu Italije. Ponuja številne dejavnosti, čudovito pokrajino ter šarmantna mesteca in vasi. Eno izmed teh očarljivih mestec je tudi Limone sul Garda, ki je moje najljubše mesto ob Gardskem jezeru.

Ena izmed glavnih značilnosti Limoneja je njegovo slikovito pristanišče ob Gardskem jezeru, kjer lahko občudujete barvite čolne in se sprostite ob razgledu na jezero in okoliško gorovje.

Limone sul Garda je tudi dom številnim trgovinam, restavracijam in kavarnam, kjer lahko okusite lokalne dobrote. Mestece vas vabi, da raziskujete njegovo staro mestno jedro, obdano s srednjeveškim obzidjem, ali obiščete zgodovinske cerkve, kot je Chiesa di San Rocco.

Poleg tega je v vasici tudi čudovit ciklopat, ki poteka ob vznožju gora in delno nad jezerom. Ta pot je odlična za sprehode in kolesarjenje. Limone sul Garda ponuja edinstveno kombinacijo naravne lepote, zgodovine in sodobnega življenja, ki privablja obiskovalce iz vsega sveta. V tej objavi bom razkrila, zakaj je Limone Sul Garda vreden obiska ter kaj lahko tam počnete.

Koliko časa potrebujete v Limone sul Garda?

Glede na njegovo majhnost je en dan več kot dovolj, da doživite čar mesta, brez naglice in pretiranega hitenja.

Kje parkirati v mestu Limone sul Garda?

V središču mesta Limone sul Garda vožnja ni dovoljena, zato predlagam, da avto parkirate na enem izmed parkirišč ob vhodu v mesto. Predlagam eno izmed teh parkirišč:

Najboljše stvari, ki jih lahko počneš v mestu Limone sul Garda

1. Sprehodite se po promenadi

Promenada v Limone del Garda je resnično čudovita in nudi osupljive razglede na jezero in okoliške gore. Na promenadi so na voljo klopi, kjer se lahko usedete, sprostite in popolnoma uživate v teh osupljivih razgledih. Ob poti pa lahko opazujete tudi zastave številnih evropskih držav, kar doda promenadi mednarodno noto.

2. Izgubite se med ozkimi ulicami

Limone sul Garda je znana po svojih ozkih, cvetočih ulicah, ki mestecu dajejo prav poseben čar. Nekaj posebnega je v tem, da se preprosto izgubite v teh ulicah brez posebnega cilja ali načrta. 

3. Nakupujte v lokalnih trgovinicah

Ob svojem sproščenem sprehodu po ulicah boste imeli priložnost za brskanje po lokalnih trgovinah in butikih. Tam lahko odkrijete edinstvene izdelke, spominke in lokalne dobrote, navdihnjene z limono, ki je značilna za to območje.

Lokalne trgovinice ponujajo velik nabor lokalnih izdelkov.
Lokalne trgovinice ponujajo velik nabor lokalnih izdelkov.

4. Uživajte ob pogledih na Gardsko jezero s Ciklopata

Osupljiv razgled s kolesarke in pešpoti, imenovane Ciklopat.
Osupljiv razgled s kolesarke in pešpoti, imenovane Ciklopat.

Ciklopat (Ciclopista del Garda) poteka ob vznožju gora in deloma nad jezerom, kar vam omogoča, da uživate v čudovitem okolju in dih jemajočih razgledih. Pot je dolga približno 3 km in ponuja čudovite razglede na jezero in okoliške gore. Čeprav je bila pot prvotno zasnovana za kolesarje, se po njej lahko sprehajajo tudi pešci.

Morda vas zanima tudi blog Osem čudovitih italijanskih mestec?

5. Privoščite si sladoled ob pristanišču

Čudovito pristanišče v Limone sul Garda.
Čudovito pristanišče v Limone sul Garda.

Pristanišče v Limone sul Garda je čudovit kraj, kjer se lahko sprostite in uživate v razgledih. Poleg tega, da je to idealen kraj za oddih, je pristanišče tudi odličen kraj, kjer si lahko privoščite odličen italijanski sladoled. 

Medtem ko uživate ob sladoledu, boste lahko opazovali živahno okolico pristanišča. Morda boste opazili labode, ki plavajo po jezeru, in želve, ki se sončijo ob obali. Pristanišče je polno pisanih italijanskih hiš, okrašenih s sredozemskim cvetjem in različnih čolnov, ki se nežno zibajo na jezeru.

6. Raziščite brezplačen Muzej turizma

Obisk Muzeja turizma v Limone sul Garda je zagotovo odlična priložnost za raziskovanje zgodovine in vpliva turizma na to čudovito mesto ob Gardskem jezeru. Muzej vas popelje skozi razvoj turizma v Limoneju, od njegovih prvih dni do sodobnih časov. Fotografske zbirke v muzeju prikazujejo, kako se je mesto spreminjalo skozi leta ter kako se je  prilagajalo potrebam in pričakovanjem turistov. 

Muzej je brezplačen.

7. Oglejte si Muzej limon

Limone in limonovci predstavljajo nepogrešljiv del zgodovine in identitete tega čudovitega mesta. Muzej, ki ga lahko obiščete, omogoča obiskovalcem, da se poglobijo v bogato zgodovino gojenja limon ter razumejo, kako je ta dejavnost vplivala na lokalno skupnost. Čeprav je večina limon danes uvoženih, je gojenje limon kljub temu pustilo svoj pečat v mestu. Na tržnicah lahko še vedno najdete številne izdelke, narejene iz limon.

Za vstop v muzej je potrebno plačati 2 evra.

8. Obiščite staro baročno cerkev Chiesa di San Benedetto

Chiesa di San Benedetto je stara baročna cerkev, ki vas bo navdušila s svojo mirnostjo. Čeprav notranjost ni najbolj impresivna, se vsekakor splača narediti kratek sprehod navkreber do cerkve, saj vas bodo tam pričakali spektakularni razgledi.

Če ste nastanjeni v Limone sul Garda, ne pozabite obiskati te cerkve tudi ponoči, saj cerkev takrat zasije v vsej svoji lepoti.

Če želite, da vam organiziram čudovito potovanje ob Garskem jezeru v kateri drugi kraj, kliknite spodnji gumb.

Želim personaliziran plan!

Preberite tudi blog Osem čudovitih Italijanskih mestec.