Pogoji uporabe in poslovanja

Splošni pogoji spletne prodajalne personaliziranih planov Neplaniraj.si, v lasti podjetja OrganizeIt, Žan Pokeržnik s.p., so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Neplaniraj.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem (v nadaljevanju: »kupec« ali »uporabnik« ali »potrošnik«).

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljali v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je pri oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Vse naše kupce vljudno naprošamo, da si pred uporabo naše spletne strani preberejo vse splošne pogoje. V kolikor boste nadaljevali z nakupom v spletni trgovini Neplaniraj.si, pomeni da ste seznanjeni in se strinjate s celotnimi splošnimi pogoji poslovanja. Pridružujemo si pravico do spremembe pogojev v spletni trgovini Neplaniraj.si.

Podatki o podjetju

OrganizeIT, Žan Pokeržnik s.p.
Tomšičeva ulica 35
2310 Slovenska Bistrica
Slovenija
Davčna št.: 45800740
Matična št.: 9369155000
Zavezanec za DDV: NE
E-naslov: info@neplaniraj.si
Telefon: 040 716 065
TRR: SI56 0284 3026 4791 750, odprt pri NLB

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Cene

Vse cene v spletni trgovini Neplaniraj.si so prodajne cene v evrih (EUR) in veljajo na dan naročila oz. v trenutku potrditve naročila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V nasprotnem primeru si podjetje OrganizeIT, Žan Pokeržnik s.p. prislužuje pravico odstopa od kupoprodajne pogodbe ter stranki vrne plačano kupnino.

OrganizeIT, Žan Pokeržnik s.p. ne odgovarja za morebitne napake (slovnične, tipkarske in druge) v povezavi s ceno artiklov. V primeru morebitnih napak, bo stranka obveščena.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Predplačilo (nakazilo na TRR) po izdanem predračunu,
 • direktno predplačilo preko sistema Paypal,
 • predplačilo s spletno povezavo preko sistema Paypal po izdanem predračunu.

Plačilo po predračunu – kupec izdelke po prejemu podatkov za plačilo plača na tekoči račun ponudnika. Podatki o naročilu in predračun bodo kupcu po oddaji povpraševanja poslani na njegov elektronski naslov. Znesek na predračunu je veljaven 5 dni.

Plačilo preko sistema PayPal omogoča kupcu varno, zanesljivo in hitro transakcijo. Naročila, plačana preko sistema PayPal imajo praviloma krajši dobavni rok, saj prodajalec denar prejeme takoj. Neodvisno od načina plačila, prodajalca obvezuje dobavni rok, ki je naveden v naslednjem odstavku. Pomembno je vedeti, da podatki o samih plačilnih karticah in drugi zaupni bančni podatki sistema PayPal med izvedbo transakcije ne zapustijo – prodajalec je s strani PayPal obveščen le o uspešnosti plačilne transakcije. Račun, na katerega prodajalec dobi sredstva je enak uradnemu e-naslovu za komunikacijo – info@neplaniraj.si.

Plačilo s spletno povezavo preko sistema PayPal – kupec plača izdelke po prejemu unikatne plačilne povezave preko sistema PayPal. Podatki o naročilu in predračun so kupcu po oddaji povpraševanja poslani na njegov elektronski naslov, nato pa ima kupec 5 dni časa, da dogovorjen znesek predračuna poravna preko plačilne povezave. Če znesek ni poravnan v dogovorjenem roku petih dni, predračun samodejno zapade in posledično pride do odstopa od pogodbe. Pomembno je vedeti, da podatki o samih plačilnih karticah in drugi zaupni bančni podatki sistema PayPal med izvedbo transakcije ne zapustijo – prodajalec je s strani PayPal obveščen le o uspešnosti plačilne transakcije. Račun, na katerega prodajalec dobi sredstva je enak uradnemu e-naslovu za komunikacijo – info@neplaniraj.si.

Naročen izdelek prejme kupec na sporočen elektronski naslov v največ sedmih delovnih dneh od prejetega plačila, razen če je bil ob sklenitvi naročila zagotovljen krajši dobavni rok.

Potek izvedbe naročila

Potek izvedbe naročila se razlikuje glede na vrsto naročila:

 • izdelava personaliziranega potovalnega plana;
 • nakup že izdelanega potovalnega plana oz. nakup v oglaševalski kampaniji.

Pri izdelavi personaliziranega potovalnega plana je potek izvedbe naročila naslednji:

 1. Kupec preko spletne aplikacije izpolni podatke o vsebini, ki jo naj personaliziran plan vsebuje. S tem odda povpraševanje za neobvezujočo ponudbo. Hkrati se strinja, da ga prodajalec lahko kontaktira na vpisan e-naslov in telefonsko številko.
 2. Prodajalec kupca v roku treh delovnih dni obvesti o vsebini ponudbe, ki vključuje podatek o končni ceni izdelave in bistvenih specifikacijah. Ponudba velja tri delovne dni.
 3. V kolikor se kupec strinja z vsebino ponudbe ima v roku veljavnosti ponudbe čas, da poravna 50% avans s predplačilom na TRR prodajalca ali preko sistema Paypal.
 4. Po prejetem predplačilu prodajalec zagotavlja, da bo kupca o tem pisno obvestil. Hkrati z dnem prejetega predplačila prične šteti dobavni rok, ki znaša največ 7 delovnih dni.
 5. Ko prodajalec izdela personalizirani plan, o tem obvesti kupca. Ta je dolžan prodajalcu poravnati še preostanek kupnine.
 6. Ko prodajalec prejme preostanek kupnine, o tem obvesti kupca in mu hkrati z računom na e-naslov pošlje personaliziran plan.

Pri nakupu že izdelanega potovalnega plana je potek izvedbe naročila naslednji oz. nakupu v oglaševalski kampaniji:

 1. Kupec preko namenske spletne povezave izpolni obrazec za naročilo že izdelanega (nepersonaliziranega) potovalnega plana. Pri tem je potrebno poudariti, da take vrste potovalnega plana ni mogoče personalizirati in velja “tak kot je”.
 2. S tem sklene pogodbo med njim (kupcem) in prodajalcem.
 3. Preden kupec odda naročilo, se mora opredeliti glede načina plačila. Izbira lahko med bančnim nakazilom in direktnim plačilom preko sistema PayPal (s plačilno kartico ali neposredno v računu).
 4. Kupec v roku dveh ur dobi pisno potrditev o naročilu na vpisan e-naslov.
  • V kolikor je izbral plačilo z bančnim nakazilom, dobi ponudbo in podatke za nakazilo.
  • V kolikor je naročilo že plačal preko sistema PayPal, dobi potrdilo o plačilu.
  • V kolikor je izbral plačilo preko PayPal povezave, dobi najprej ponudbo; v ločenem e-sporočilu pa po pregledu ponudbe še unikatno povezavo, s katero lahko preko sistema PayPal izvrši varno transakcijo. Po prejemu plačila, dobi kupec ločeno e-sporočilo.

Izdani računi

Ponudnik izdaja vse račune na sedežu podjetja. Kupec prejme račun prek elektronskega sistema na elektronski naslov, ki ga je podal pri naročilu izdelkov.

Dostava in dobavni roki

Ponudnik pošlje naročniku naročen izdelek na elektronski naslov, ki ga je naročnik navedel pri naročilu.

Ponudnik bo izdelke dostavil v dogovorjenem roku. Naročene izdelke ponudnik odpošlje v roku 5-7 delovnih dni po prejetem naročilu, razen v primeru zunanjih dejavnikov, ki bi podaljšali ta rok. Ponudnik si pridržuje pravico, da blago pošlje tudi kasneje, vendar nikoli dalj kot 10 delovnih dni po prejemu naročila.

Pravica do odstopa od nakupa in vračila blaga

Zakon o varstvu potrošnikov v 43. členu določa izjeme, za katere stranka po zakonu nima možnosti vračila:

 • Če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam, in na katerem ni bila storjena naša napaka (napačno podani podatki potrošnika…itd.)
 • Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Odstop od pogodbe ni mogoč:

 • za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
 • za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • za blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 • za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
 • za blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti.

Varovanje osebnih podatkov

Izjava o zasebnosti določa način uporabe osebnih podatkov na spletni strani. Politika o zasebnosti je skladna z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ur.l. RS, št. 59/99 s spremembami in dopolnitvami). Ta politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vsakogar, ki se skladno s Splošnimi pogoji spletnega mesta šteje za uporabnika, ter za celotno spletno mesto, za vse njegove sestavne dele in podstrani.

Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

Zbiranje osebnih podatkov

Ponudnik zbira podatke uporabnika ob prijavi na e-novice ter oddaji neobvezujočega povpraševanja.

Pri oddaji neobvezujočega povpraševanja, o uporabniku zbiramo naslednje podatke:

 • ime (obvezno),
 • priimek (obvezno),
 • e-poštni naslov (obvezno) in
 • telefonska številka (izbirno).

Vsi našteti podatki so potrebni, da lahko enolično identificiramo vsako prejeto povpraševanje in kar najhitreje stopimo v stik s stranko.

Pri prijavi na e-novice o vsakem uporabniku vodimo e-naslov.

Obdelovanje osebnih podatkov

Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

 • pripravo odgovorov oziroma ponudb in pošiljanje le-teh po e-pošti;
 • izvedbo naročil uporabnikov (pošiljanje in dostava, izdaja računa, uveljavljanje terjatev ipd.);
 • vodenje evidence povpraševanj uporabnikov in dostav kupcem;
 • statistične, marketinške in druge analize in raziskave v zvezi s povpraševanji uporabnikov;
 • komunikacija z uporabnikom v primeru tehničnih okvar ali težav spletne strani (naročnik in poslovni partnerji pri izvedbi spletne strani);
 • občasno pošiljanje elektronskih sporočil (e-pošte) z vsebino, povezano s spletnim mestom komercialne ali nekomercialne narave.
 • Ponudnik bo uporabniku kadarkoli omogočil, da se na razumljiv in enostaven način odjavi od prejemanja njegovih e-sporočil.
 • Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa zakonodaja Republike Slovenije, ter skladno s svojim internim pravilnikom o varstvu osebnih podatkov. Ponudnik podatkov o uporabnikih v nobenem primeru NE bo posredoval tretjim osebam.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko komunikacijskih sredstev na daljavo le, če se uporabnik s tem izrecno strinja (prijava na e-novičke, naročilo izdelkov).

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja in komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Avtorske pravice

Spletna stran, vsi podatki na njej, slike izdelkov, ki prikazani na strani, so lasti OrganizeIT, Žan Pokeržnik s. p., (razen tistih, kjer je naveden drugačen vir) in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah, zato jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka in logotip sta v lasti OrganizeIT, Žan Pokeržnik s.p.

Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno, neizključno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz teh splošnih pogojev uporabe. Vsako drugo reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa na portalu ali za katerikoli drug namen, vključno z komercialno uporabo, ali za tretje osebe je prepovedano brez vnaprejšnjega pisnega soglasja lastnika.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@neplaniraj.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Povezava do obrazca za spletno izvensodno reševanje sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.
Če se morebiten spor ne more rešiti po arbitražni izvensodni poti, je zanj pristojno sodišče v Mariboru.

Želimo vam obilo prijetnih nakupov!

Pogoji poslovanja veljajo od 12. 1. 2024 do preklica.

Zadnje spremembe objavljene dne 11. 1. 2024.