Malta,  Plaže

Sedem najljubših plaž na Malti

Z več kot 300 sončnimi dnevi na leto, obilico aktivnosti, okusno kulinariko in nekaj fantastičnimi plažami je Malta popolna poletna destinacija. Sestavljena je iz treh naseljenih otokov – Malte, Goza in Comina in na prav vsak izmed njih je znan po svojih osupljivih obalah. Če iščete popolno destinacijo za sončenje, kopanje in sprostitev ob obali, ste na pravem mestu.

Malta je raj za ljubitelje plaž, saj ponuja širok izbor različnih plaž, ki ustrezajo vsem okusom in željam. Od slikovitih peščenih plaž, kjer lahko poležavate in uživate v sončnih žarkih, do skritih kamnitih zalivov, kjer lahko raziskujete  čarobni podvodni svet. Ne glede na to, ali ste avanturistični popotnik ali iščete mir in tišino, na Malta boste našli pravo plažo zate.

V tem blogu z vami delim svojih 7 najljubših plaž na Malti.

1. Blue lagoon (Comino)

Plaža Blue Lagoon na otoku Comino.
Plaža Blue Lagoon na otoku Comino.

Blue Lagoon je glavni razlog, zaradi katerega turisti obiščejo otok Comino. Ta čudovita peščena plaža s kristalno čisto vodo je zares vredna ogleda in je moja najljubša plaža na Malti.  Plaža je v sezoni precej obljudena, zato priporočam, da jo obiščete čim bolj zgodaj.

Kako do plaže? Do Modre lagune lahko pridete samo s čolnom. Lahko se vkrcate na čoln iz Cirkewwe, Bugibbe ali Slieme.

Ker je zaliv skalnat, je tukaj na soncu zelo vroče, zato svetujem, da imate s sabo senčnik ali pa si ga dokupite tam.

2. Ghajn Tuffieha Bay

Peščena plaža Ghajn Tuffieha Bay.
Peščena plaža Ghajn Tuffieha Bay.

Ghajn Tuffieha Bay je peščena plaža rdečkaste barve in je ena najlepših plaž na Malti. Na plaži so velikokrat valovi, zato se na njej zadržuje tudi veliko deskarjev.

Kako do plaže? Do plaže lahko dostopate po približno 200 stopnicah, avtobus pa vas pripelje skoraj do začetka stopnic.

3. Paradise Bay

Raj na zemlji - Paradise Bay.
Raj na zemlji – Paradise Bay.

Kot že samo ime pove, je ta plaža pravi raj na Malti. Plaža se nahaja v mirnem območju blizu Cirkewwe ter je obkrožena z klifi in razgledom na Comino in Gozo.

Kako do plaže? Plaža je z avtobusom malce težje dostopna, saj obstaja samo en avtobus, ki vozi do plaže. Če se pripeljete z avtom, je takoj ob plaži precej veliko parkirišče.

To je ena redkih plaž na Malti, kjer najdete tudi nekaj naravne sence, a tudi tukaj je ni veliko, zato se hitro zapolni.

4. Ghadira Bay (Mellieha Bay)

Največja peščena plaža na Malti, Ghadira Bay.
Največja peščena plaža na Malti, Ghadira Bay.

Ghadira Bay oz. z drugim imenom Mellieha Bay, je največja peščena plaža na Malti. Ob plaži je veliko lokalov, kjer lahko kupite hrano in pijačo. Plaža je idealna tudi za turiste, ki potujejo izven sezone, saj je tukaj morje toplo tudi jeseni.

Kako do plaže? Ghadira Bay je ena najbolj dostopnih plaž na Malti, saj avtobus stoji tik ob plaži.Tam se nahaja tudi večje parkirišče.

5. Golden Bay

Plaža Golden Bay je dobila svoje ime zaradi svojega zlatega peska. Ta plaža je priljubljena tako med domačini kot turisti, zato poleti pogosto postane precej obljudena, še posebej zaradi bližine velikega hotela ob zalivu.

Kako do plaže? Do Golden Baya je enostavno dostopati z avtobusom. V okolici Golden Baya je na voljo veliko parkirnih mest, vendar so v poletnih mesecih velikokrat zasedena.

6. St Peter’s Pool

Naravni bazen St. Peter's Pool.
Naravni bazen St. Peter’s Pool.

St. Peter’s Pool je eden najlepših in najbolj impresivnih naravnih bazenov na Malti in se nahaja blizu ikonične vasice Marsaxlokk. Morje v St. Peter’s Pool je kristalno čisto, z osupljivo modro in svetlo zeleno barvo, ki je odlična za snorklanje. Obkrožajo ga ravne skale iz katerih lahko tudi skačete v vodo. Za “manj pogumne” pa do morja vodi tudi stopnišče. St. Peter’s Pool je zelo priljubljen med domačini, še posebej tistimi, ki živijo v bližnjih vasicah.

Kako do plaže? Plaža je težje dostopna, saj se avtobusna postaja nahaja več kot 2 km stran. Poleg tega v bližini ni tudi nobenih večjih parkirišč.

Pozor! Tukaj ni nobene gostilne ali restavracije, zato imejte hrano in pijačo s sabo.

7. Ramla Bay (Gozo)

Red sand beach oz. Ramla Bay na otoku Gozo.
Red sand beach oz. Ramla Bay na otoku Gozo.

Ramla Bay velja za enega najlepših krajev na otoku Gozo. Plaža je znana po svojem zlato rdečem pesku, zato je njeno drugo ime tudi “Red sand beach”. Ta plaža je bogata tudi z zgodovino in miti, saj se pod peskom plaže Ramla skrivajo rimske ruševine.

Kako do plaže? Ko ste na otoku Gozo, lahko do plaže pridete bodisi iz ix-Xaghre, enega od gričev, ki se vzpenjajo nad dolino, ali iz vasi in-Nadur. 

Če želite, da vam organiziram počitnice na Malto ali v katero drugo državo, kliknite spodnji gumb.

Želim personaliziran plan!